Lastige bazen zijn gewoon creatief…

Op de website van MT.nl kwam ik een artikel tegen over creativiteit. Daarin wordt beschreven dat je creativiteit kunt opwekken door een rondje te gaan lopen. Dat zette mij meteen aan het denken. Hoe creatief zijn onze leiders of managers en wat heb je er überhaupt aan? Creativiteit wordt gedefinieerd …

De versnelling van ICT is een feit!

Willem Karssenberg schreef er in 2010 al over. De noodzaak van de versnelling van ICT in het onderwijs. In de inleiding van zijn artikel beschrijft hij, dat het gebruik van ICT in het onderwijs weliswaar toe neemt, maar in een te langzaam tempo. Om terug te keren in de top …

Oude kunst en leiderschap verbonden…

De meeste mensen kennen de kunstenaar Johan MaelWael niet. Deze kunstenaar leefde in de 14e en vroege 15e eeuw en kwam uit Nijmegen. Ik had er ook nog nooit van gehoord, totdat ik afgelopen weekend een leiderschapstraining mocht bijwonen in het Rijksmuseum. Wat ik er in dat opzicht van opgestoken …

Voorbeeldgedrag van toppers bij cultuurveranderingen

Als het gaat om cultuurveranderingen zou het zo moeten zijn, dat een bestuurder, leidinggevenden en medewerkers langere tijd samen werken aan hun toekomst.  Aan zaken die passen bij de strategie en kwaliteit van de organisatie. Verbinding, samenwerking en korte lijnen zijn cruciale elementen die onderdeel zouden moeten zijn van dit …

Thom Verleg O.I.M. officieel van start

Deze week is mijn leven van interimmanager van start gegaan. Iets waar ik lang naar uit heb gezien en wat in de voorbereiding veel energie heeft gevraagd maar ook heeft opgeleverd. Een onderneming starten is erg leuk, maar als je het goed wilt doen, zeker geen sinecure. Voor mijn eerste …

Laatste werkdag bij VieCuri

Het was wel een beetje vreemd om vanmiddag voor de laatste keer het parkeerterrein van VieCuri te verlaten. Ik heb in alle opzichten een erg leuk afscheid gehad en zaken aan mijn opvolger mogen overdragen. Nu op weg naar mijn eigen onderneming “Thom Verleg O.I.M.” die vanaf 1 september aanstaande …